Ανίχνευση και εντοπισμός υποκλοπών

Η προστασία από την υποκλοπή είναι ο όρος που χρησιμοποιείται για τις τεχνικές προφυλάξεις και τον έλεγχο (λεγόμενη “σάρωση”) των αντικειμένων και των χώρων προκειμένου να αποφευχθεί η παρακολούθηση των συνομιλιών και της κυκλοφορίας ηχητικών δεδομένων .

Καταρχήν, γίνεται διάκριση μεταξύ της παθητικής και της ενεργητικής προστασίας από την υποκλοπή.

Η παθητική προστασία υποκλοπών χώρου ασχολείται με προληπτικά μέτρα όπως. :

το σχεδιασμό και την κατασκευή ασφαλών χώρων για συμβούλια, γραμμών επικοινωνίας και οχημάτων. αεροσκαφών, και πλωτά μέσα.

την πρόληψη, καταστολή και παραμόρφωση των ηλεκτρομαγνητικών κυμάτων (συμβιβαστική ακτινοβολία π.χ. από οθόνη ή υπολογιστή) με π.χ. γεννήτριες θορύβου

τη δημιουργία και τη διαμόρφωση της ασφαλούς επικοινωνίας με τη βοήθεια της κρυπτογραφίας, τη χρήση κρυπτογραφημένων συνδέσεων UDP / TCP / IP (VPN) πάνω στις οποίες μεταφέρονται οι πληροφορίες, συμπεριλαμβανομένης της φωνής μέσω VoIP τηλεφωνία.

Σε προστατευόμενες εγκαταστάσεις μερικές φορές τοποθετείται ειδική ταπετσαρία με υφαντά μεταλλικά πλέγματα που χρησιμοποιούνται, τα οποία λειτουργούν καταρχήν ως κλουβιά Faraday και έτσι επιτυγχάνουν μια ορισμένη ηλεκτρομαγνητική θωράκιση. Το μέτρο αυτό καθιστά εξαιρετικά δύσκολη τη λειτουργία συσκευών παρακολούθησης με βάση τα ραδιοκύματα. Εντούτοις, πρέπει να ληφθεί υπόψη ότι η ασύρματη επικοινωνία μέσα στο γραφείο (π.χ. μέσω κινητού τηλεφώνου, WLAN, Bluetooth κ.λπ.) δεν λειτουργεί πλέον.

Ενεργή προστασία υποκλοπής (“σάρωση”)

Επίσης γνωστό ως εντοπισμός υποκλοπών χώρου στην καθομιλουμένη. Η στοχευμένη αναζήτηση «σκούπισμα» των συσκευών υποκλοπών με τον τεχνικό εξοπλισμό.

Ευρυζωνικό δέκτη / δέκτης ευρέος φάσματος / μετρητής συχνότητας
Μη γραμμικοί ανιχνευτές συνδέσεων (για την ανίχνευση ημιαγωγών, δηλαδή ηλεκτρονικών εξαρτημάτων)
Αναλυτής φάσματος
Φορητές συσκευές ακτινογραφίας (π.χ. για φωτισμό μη αποσυναρμολογούμενων αντικειμένων, όπως τοίχοι, τηλεφωνικές συσκευές, δώρα, κ.λπ.)
Θερμοσκόπηση (θερμική κάμερα απεικόνισης) για την ανίχνευση κρυφών καταναλωτών ηλεκτρικής ενέργειας από την ακτινοβολία θερμότητας
Αναλυτής πρωτοκόλλου
Συσκευές μέτρησης γραμμής
Άλλες συσκευές μέτρησης οπτικής και τεχνικής επιθεώρησης

Εξετάζει τεχνικές συσκευές είναι εδώ ως επί το πλείστων (π.χ.. Όπως τηλέφωνο, φωτοτυπικά μηχανήματα, υπολογιστές, κλπ), επίπλωση (π.χ.. Όπως γραφεία, καρέκλες, διακοσμητικά αντικείμενα, όπως γλυπτά, κ.λπ.) και την οικοδόμηση του χώρου σε κατασκευές κλπ (τοίχους, διπλά δάπεδα, ψευδοροφές

Παρά την υπάρχουσα σήμερα τεχνολογία, η σάρωση είναι σε μεγάλο βαθμό μια χειρωνακτική δραστηριότητα – συγκεκριμένα, οι ενσύρματες ή ηχογραφημένες συσκευές ακρόασης μπορούν να βρεθούν μόνο μέσω κατάλληλης οπτικής επιθεώρησης. Οι παρακάτω δραστηριότητες ανήκουν στον κατάλογο δράσης μιας βασικής σάρωσης:

Δημιουργία φασματικής ανάλυσης, σύγκριση με φασματική ανάλυση αναφοράς, έλεγχος πιθανών αποκλίσεων (νέα σήματα)

Λεπτομερείς, τεχνική και οπτική επιθεώρηση της χωρικής υποδομής όπως τοίχους, πατώματα, τροφοδοτικό, κανάλια καλωδίων, πηγάδια σωλήνα και άλλες ιδιότητες υπό αντικείμενα χώρου (υπολογιστές, εκτυπωτές, έπιπλα, κλπ)

Μια σάρωση που εκτελείται πάντα αντιπροσωπεύει μόνο ένα στιγμιότυπο και επομένως μόνο μια αξιολόγηση της κατάστασης κατά την στιγμή της εκτέλεσης της. Μπορεί να είναι χρήσιμο να επαναλαμβάνεται η διαδικασία σε τακτικά (ή ακόμη και ακανόνιστα) διαστήματα ή όπως απαιτείται (π.χ. πριν και κατά τη διάρκεια σημαντικών συνεδριάσεων).

Το γραφείο μας διαθέτει εσωτερικό τμήμα ανίχνευσης και εντοπισμού υποκλοπών με μακροχρόνια εμπειρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και αποτελεί επίσημος συνεργάτης των μεγαλύτερων και ασφαλέστερων ομάδων ανά τον κόσμο διενεργώντας έρευνες εντοπισμού υποκλοπών καθώς και ηλεκτρονικά αντίμετρα

Το γραφείο μας διαθέτει εσωτερικό τμήμα ανίχνευσης και εντοπισμού υποκλοπών με μακροχρόνια εμπειρία στην Ελλάδα και στο εξωτερικό και αποτελεί επίσημος συνεργάτης των μεγαλύτερων και ασφαλέστερων ομάδων ανά τον κόσμο διενεργώντας έρευνες εντοπισμού υποκλοπών καθώς και ηλεκτρονικά αντίμετρα παρακολούθησης.

 

 

Ιδιωτική έρευνα?

Τα γραφεία ιδιωτικών ερευνών σύμφωνα με το νόμο 3206/2003 ΦΕΚ 298/Α/23-12-2003 απαγορεύεται να χρησιμοποιούν τους τίτλους : ντετέκτιβ, ιδιωτικός ντετέκτιβ, Ντετέκτιβ Αθήνα κτλ.

Επικοινωνία

Επικοινωνήστε μαζί μας και σίγουρα θα βρείτε απαντήσεις στο θέμα που σας απασχολεί.